За нас

             Създадохме Винарска изба “Йоргов”  през 2006г. в  гр. Шумен с идеята да произвеждаме вина изключително и само от грозде.

             Капацитетът на избата е около 10 000 литра. Оборудвана е с винефикатори от неръждаема стомана, което гарантира чистотата  и истинският вкус на  нашето вино, получено от ферментацията на 100% гроздов сок.

             Част от вината ни отлежават в български бъчви от бял дъб в продължение на 1 година, което гарантира истинският вкус и аромат на съответния сорт грозде.

             Наследявайки семейните традиции от миналия век  на потомствени лозари, бъчвари и винари, ние произвеждаме вина по стара класическа рецепта от сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд и Димят.

             Собствените лозя от сорта Димят, национализирани по времето на социализма, сега сме върнали  и обновили. Червените сортове грозде са от района на Шумен и Велики Преслав от контролирани млади лозя със Сертификат за произход. Гроздето се бере в слънчеви дни, достатъчно узряло и с висока захарност, след което се транспортира в касети.

             Всички операции -  от брането на гроздето до бутилирането на готовото вино се извършват изцяло ръчно. Малкият капацитет на избата ни и ниските производствени разходи, в резултат на изцяло семейното участие, гарантират много добрите цени на нашата продукция.

Надяваме се да Ви хареса!